K2LD Architects

K2LD Architects is an international architecture and interior design practice with a vision to nurture the future. With offices in Singapore and Melbourne, K2LD is more than 20 years old. It is made up of a proud, passionate and diverse group of individuals who create great outcomes for its clients and the urban environment.

It is in its differences that it finds its distinctiveness, and that shows in its work – from all scales of single or multi-residential and commercial developments, through to public and private education and infrastructure projects throughout the region.

Through the years of experience, it has come to truly understand its direction and role as designers. It strives to nurture the future. It is not driven by a particular design style, but, instead, finds itself on a journey as a team to create spaces that everyone can be proud of; by crafting every detail and leaving things better than was found.

No project is identical. For K2LD, the chance to explore new considerations and opportunities, and create bespoke products, is why it loves the work it does. It focuses on the collaborative process ahead. This allows it to develop solutions that can positively impact the community.

K2LD Architects

portfolio

K2LD Architects designs a GCB in Bukit Timah for a multi-generational family, arranged in a triangular configuration 

K2LD Architects designs a GCB in Bukit Timah for a multi-generational family, arranged in a triangular configuration 

We have a fondness for featuring multi-generation abodes, enticed by the warm, familial ties they represent and, from the design perspective, the high level of creativity that architects demonstrate for such homes. This Good Class Bungalow (GCB) in Bukit Timah by K2LD Architects embodies all this and more.  Christened “The Triptych”, it is obviously made up of three distinct wings arranged in a triangular configuration, lived in by a mother, her two daughters and their families. Each block uniquely accommodates the residents’ lifestyle needs, while being part of a congruous whole, through covered canopies on the ground floor and a complementary palette of materials and consistent design language.  In the middle of the three wings is a central courtyard, complete with a swimming pool. There, an elliptical void seamlessly extends down to the basement to introduce natural daylight and ventilation – done in the same spirit as the rest of the house.  “The decision to adopt a triangular layout was primarily influenced by the plot’s shape. This also aligned effectively with the clients’ needs for individual private spaces (represented by…